Our Recipes

Pizza, pita en pasta in het hartje van de Kempen

Turnhout is een bruisende stad met het op één na grootste winkelcentrum in de provincie Antwerpen. Het hart van de Kempen ligt in het noordoosten van de provincie, op een half uur rijden van de grote buur Antwerpen. In een mum van tijd bent u in Bobbejaanland, aan het Zilvermeer, de Lilse Bergen, de Priorij Corsendonk en de abdijen van Postel en Tongerlo. De vele terrasjes, steegjes en pleintjes bieden een pittoreske aanblik. Het kaartenmuseum en begijnhof verdienen zeker de nodige aandacht. Ten noorden en ten zuiden van de stad is er nog ongerepte natuur. De laatste jaren verwierf Turnhout door de bouw van gepaste accommodatie de naam van congresstad.

In het centrum van deze wervelende stad, op de Grote Markt, ligt het gezellige restaurant 'De Waterput'. Het biedt de bezoeker een culturele mix van diverse keukens. Naast de overheerlijke pizza's en smakelijke pasta's is De Waterput ook nog gekend en vermaard voor zijn lekkere pitaschotels. Wie niet hongerig is, kan gerust langskomen voor één of meerdere lekkere biertjes van de uitgebreide drankkaart. Proef eens een lekkere Kriek Lindemans of een donkere Leffe van 't vat aan de gezellige toog of op het zomerse buitenterras.

Metin en Gwenny zagen zeven jaar geleden hun kans schoon om deze unieke zaak te beginnen. De koks nemen met plezier en vakmanschap de keuken voor zich, terwijl de diensters met heel veel charme de hongerige en dorstige klanten ontvangen. Het frisse en kleurrijke interieur met zijn groene en zalmkleur tinten straalt een familiaal en gemoedelijk sfeertje uit. De 135 zitplaatsen binnen en de 60 zitjes op het terras bieden comfort en een prachtig zicht op de Grote Markt. De blikvanger binnenin is ongetwijfeld de prachtige authentieke waterput van maar liefst 7 meter diep. Dit unieke bouwwerk past wonderwel in het interieur temidden van de moderne meubels van hout en riet.

Naast het ruime aanbod van pita's met zowel lams-, kippe- als varkensvlees en het al even indrukwekkende aanbod pasta's, spaghetti, tagliatelle of macaroni, kan men ook een keuze maken uit 28 verschillende pizza's. Eigenlijk is er voor elk wat wils: kindermenu's, heerlijk wokken met kip, scampi of zelfs vegetarisch. Ook de klassieke gerechten kunnen worden besteld. Enkele specialiteiten zijn de gemengde vleesschotel en de hartelijke ribbetjes.

De Grote Markt biedt heel wat parkeergelegenheid en grote groepen kunnen na reservatie op het moment zelf nog bestellen.

Conclusie; Een gezellig familiaal restaurant dat een culinaire culturele mix biedt. Zeer gekend en populair in Turnhout en omstreken waardoor u tijdens het weekend best vooraf reserveert. Gewoonweg doen!